Csongrád Megyei Esélyteremtési Kerekasztal az IH-ban!

Egyesületünk már több mint 3 éve tagja ennek a kezdeményezésnek. Minden hónapban egyszer találkoznak civil szervezetek, akik átadják egymásnak tapasztalataikat és az éppen aktuális programjaikat. A PQE Egyesületet Váradi Ágnes alelnökünk képviseli.

A múlt hónapban is egy nagyon különleges bemutatkozásra került sor, hiszen

Alkoholisták családtagjait Segítő Szervezete osztotta meg tevékenységük fontosságát és eddigi sikereiket.

A novemberi program témakörei:

Takács Kata – Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány: Érzékenyítő bábokat hozott és mutatta be a résztvevőknek.

Dr. Bene Tamás – Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH): „Tehetséges vagy!” programról számolt be.

Vajda Árpád – Csongrád Megyei Ifjúságszakmai koordinátor, Új Nemzedék Központ: Ifjúsági szakmafejlesztési tapasztalatok Csongrád megyében témakörben tartott beszámolót.

A napirendi pontok után a partner szervezetek kapcsolatépítési megbeszélései következtek. A jó hangulatú szegedi civil kerekasztal most is a PQE aktív részvételével zajlott.

  

NAPOS-CSAPAT

Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány csapatából egy-két fővel megismerkedtünk már egy más jellegű projekt során, ahol személyiségfejlesztő tréningen vettek részt. Akkor az Alapítvány elnöke jelezte felénk, hogy a saját  csapatának is nagyon szeretne egy ehhez hasonló, de a csapatot összerázó tréninget. Ennek el is jött az ideje és múlt héten az Egy Ebéd, Egy Esély Alapítványnak köszönhetően egy,  már megszokott helyszínen találkoztunk az Alapítvány munkatársaival. Szó volt az önismeretről, a konfliktusok kezeléséről de elsősorban a játéké volt a főszerep ahol kiderült, hogy ki hogyan működik egy csapatban. A sok beszélgetést és nevetést egy finom ebéddel zártuk.
 

      

Újabb lépcsőfok egy játékos tréning segítségével

Szeptember elején, Zsombón jártunk és az ottani Szent Imre Katolikus Általános Iskolában egy különös tréning vette kezdetét. Az első tanítási napon kommunikációs, csapatépítő tréninggel segítettük a gyerekek első lépéseit a felső tagozatba. Beszélgettünk az olvasás fontosságáról, a barátságról, a bizalomról és arról, hogy milyen fontos a tanulás és egymás segítése. Mind a 32 gyerek okos, érdeklődő és nagyon aktív volt. Sokat játszottunk, amit nem szívesen hagytak abba.

Sok sikert kívánunk a gyerekeknek és azok pedagógusainak az egész tanévre.

      

Játszani tudó pedagógusok / bizalomépítés

Augusztus végén a mórahalmi Szent Imre Katolikus Általános Iskola pedagógusainak tartottunk csapatépítő tréninget. Új tanárok érkeztek az iskolába ezért fontosnak tartottuk, hogy részben összeszokott és egymást ismerő tanárok álljanak szeptemberbe a gyerekek elé.

Nagyon sok önismereti, kommunikációt javító és segítő játékokkal színesítettük az egész napos tréninget.

Mint a mellékelt fotók is bizonyítják: akkor tud egy pedagógus igazán a gyerekre figyelni és óvva szeretni és nevelni, ha maga is tud gyerek lenni és gyermek lélekkel élni.

  

  

VÉGE A NYÁRNAK!

 

Igaz még süt a nap és pár napig még 30 fokos hőmérsékletet ígértek az időjósok, de ennek ellenére hivatalosan már vége a nyárnak és jönnek újra a munkás hétköznapok. Sokan vízparti napozással, volt aki kirándulással, olvasással tudta kipihenni fáradalmait. Egyesületünk tagjai is pihentek, de már felkészülve várják az őszi időszakot. Négy pályázati beadással, melyek tréningekről, sportról (séta, foci és biciklitúrákról), kulturális és családi rendezvényekről szólnak Szegeden és a környező településeken.

Ezen kívül tréningeket tartottunk nyáron iskolákban pedagógusoknak, és gyerekeknek, csapatépítőket alapítványi munkatársaknak.

Abban az esetben ha Ön is úgy érzi hogy civilszervezetében dolgozó munkatársait szeretné egy kicsit jobban megismerni, sőt könnyebb és hatékonyabb lenne a munka ha egy összekovácsolt csapattal dolgozhatna, akkor keresse egyesületünket.

Eddigi munkáinkat, referenciáinkat nézze meg itt a honlapunkon.

2016

Tájékoztató

2015. november 20-21 (péntek, szombat) és 27. (péntek) Jelentkezési határidő: november 17-e.

Közszolgálati és egyben étvágygerjesztő

PRIMA AKADÉMIA

TÉRÍTÉSMENTES!

3 napos tréning ahol, meg tudod változtatni az életedet

1. nap: Fedezd fel a kiemelkedő adottságaidat.

2. nap: Magabiztos megjelenés (külső – belső erő).

3. nap: Hallgass a szívedre és kezdj új életet! 

Trükkök, amik már beváltak és neked is segíteni fognak!

Részletek

Prima Akadémia

Az egyesületünk segíteni szeretne:

  • hosszabb ideje munkanélküli, nincs önbizalma és minden remény elveszett,
  • változtatni szeretne, de nem mer,
  • a családon belül vannak kommunikációs problémák,
  • a minden olyan érdeklődőnek, aki fejlődni és tanulni szeretne

 

Elindítjuk a régóta várt PRIMA Akadémiát, hogy a résztvevők kikerüljenek hétköznapok mókuskerekéből és kiegyensúlyozottabban tudjanak élni.

Részletek: BEMER terápia

BEMER terápia:

A készülék egyedülálló módon javítja az egész test oxigén-és vérellátását, serkenti a szervezet anyagcseréjét, támogatja az immunrendszert, és ezáltal fontos segítséget jelent a szervezet öngyógyító erőinek aktivizálásában. 

Részletek: BEMER terápia

Lezárult az 1.4.1 projektünk.

A 2014 TAVASZÁN INDULT PROJEKT CÉLJA VOLT, HOGY A FIATALOKKAL MEGISMERTESSE ÉS MEGSZERETTESSE A MUNKA VILÁGÁT, TOVÁBBÁ, HOGY ELŐSEGÍTSE A MUNKASZOCIÁLIZÁCIÓS FEJLŐDÉSÜKET.

Közvetlenül a munkába állás előtt, a projektbe bevont fiatalok egy egyhónapos intenzívnek nevezhető tréningsorozaton estek át, amik során munkakultúrát, pénzügyi kultúrát, személyiségfejlesztést és kommunikációs ismereteket hallgattak. A tréningek témáit az egyesület magasan képzett trénerei állították össze azzal a céllal, hogy a fiatalok a képzés folyamán elég szellemi és gyakorlati tudása legyen a sikeres munkavégzéshez. A célcsoport fiataljai a következő munkafeladatokkal ismerkedtek meg: pályázatírás, pályázatfigyelés, rendezvényszervezés, EFQM készítés és üzemeletetés, irodavezetés és pénzügyi adminisztráció. Túl a mindennapokban szerzett tapasztalatokon, a fiataloknak egy mentor is a rendelkezésükre áll, aki rendszeres foglalkozások keretében segítette őket munkájukban és magánéletükben egyaránt. Januártól már elkezdődött a fiatal munkavállalók álláskeresési felkészítése, melyek során önéletrajz írási és munkahely keresési technikákat ismerhettek meg. Szituációs gyakorlatok keretében tudták kipróbálni magukat, hogy hogyan teljesítenének egy állásinterjú során, vagy, hogy miként tudják kezelni a munkahelyi konfliktusokat.  A PQE egyesület hisz abban, hogy az egyesület védőszárnyai alól kikerülő fiatalok, önállóan is képesek lesznek megállni a helyüket a munkaerőpiacon. 

2015

Január hónap az előző év értékeléséből és fontos információk begyűjtéséről szól a legtöbb cégnél. Nincs ez másképp itt az egyesületünknél sem.
Végre most már valóban elkezdődik  a 2015-ös év a PQE Egyesületnél is.

Bővebben...

Karácsonyi meglepetés a legkisebbeknek!

   (GYERMEKKARÁCSONY)  

December 22-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében XXI. alkalommal került megrendezésre a VÁROSHÁZI KARÁCSONY. A Prima Quality az Emberekért Egyesület, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Vöröskereszt Szeged Városi Szervezete, Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány, Tatradol Travel Utazási Iroda és a Petőfi Sándor Művelődési Ház összefogásának köszönhetően 350 gyermeknek sikerült örömet szerezni karácsony előtt. A gyerekek két turnusban érkeztek a rendezvényre, az első kis csapat 13.00 órakor,  a második pedig 15.00 órakor érkezett, és gyermek előadásokat, betlehemes játékokat láthattak, és végül élményekkel és természetesen ajándékcsomaggal térhettek haza. Az ajándékcsomagokban narancs, csoki, könyv, filctoll és zsírkréta is volt. Minden kis látogató kapott ajándékba egy mozijegyet is, így rögtön másnap, egy nappal szenteste előtt, december 23-án megnézhették a Belvárosi Mozi ajándékaként Jégvarázs című rajzfilmet és Mickey egér karácsonyi kalandjait. 

Bővebben...

ÉVZÁRÓ VACSORA az Egy Ebéd Egy Esély belvárosi éttermében!

December 18-án a PQE csapata az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány belvárosi éttermében gyűlt össze, hogy egy közösen eltöltött estével ünnepelje meg a 2014-es évet. Bizony, mozgalmas éven vagyunk túl! Gyarapodtunk kiváló kollégákkal és megannyi tapasztalattal, trénereink számtalan sikeres képzéseket tartottak, hozzájárulva ezzel sok ember egyéni boldogulásához. Az este folyamán a finom ételek mellett a beszélgetésé volt a főszerep, és a közelegő karácsony hangulata tette még felejthetetlenebbé a PQE évzáró vacsoráját. 

Bővebben...

PARTNERI KOCCINTÓ

Egyedül nem megy! Erre már a mi egyesületünk is rájött. Ezért olyan partner szervezetekkel dolgoztunk együtt az elmúlt 2-3 évben, akiknek erkölcsi érzéke és értéke velünk megegyező. Természetesen nem csak szervezetekben, hanem emberekben is gondolkodunk, ezért nagyon sok szakembernek mondtunk köszönetet december végén a partneri koccintónkkal, ahol finom édes és sós sütivel és természetesen zamatos pezsgővel vártuk vendégeinket.

Hiszünk abban, hogy az azonos gondolkodású emberek mindig megtalálják egymást. Ezt már bizonyítottuk az elmúlt években is. Meghívott vendégeinknek köszönjük, hogy eljöttek és a kölcsönös kapcsolat folytatásában bízva, kívánunk boldog újévet!

Bővebben...

EMBEREKÉRT, de nem főszerepben!

 

A PQE Egyesület, teljes neve így hangzik! PQE az Emberekért. Szeretnénk minél több embernek segíteni abban, hogy lelkileg, emberileg és egészségileg felkészült legyen az élet nagy kihívásaiban is megállni a helyét. Csapatunk ezt csoport tréningek és egyéni tanácsadások formájában teszi.

 

 

 

 

Bővebben...

Erős bástya építése egy színvonalas bástyában!

Erős bástya építése egy színvonalas bástyában!

Hasznos és tanúságos konferencián vett részt egyik kollégánk, Kozma György a PQE Egyesületünk EFQM referense, 2014. november 04 és 05-én Miskolcon a Bástya Konferencia és Wellness Hotelben. 

Mint a szálloda nevében is benne van egy kis wellnessre is jutott idő, viszont a két nap érdekessége inkább az ott elhangzott előadásokban és programokban rejlik. Kollégánk beszámolójából részleteket is megtudhatunk: A rendezvény TÁMOP 2.4.3 E-13/1 Kooperáció+ kiemelt projekt keretében zajlott. Két tréner tartotta a bevezető és ismerkedő előadást, akik nagyon profi módon tartották kezükben a két napot. Elméleti és gyakorlati előadások is voltak, mint például a bemutatkozás is, ami nagyon kreatívan lett kitalálva. 

Bővebben...

Valódi – InDokk – az ismerkedésre!

Egy olyan rendezvénynek lehettünk részesei a múlt hétvégén, ahol dél-alföldi civil szervezetek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra az esélyteremtés és ifjúságnevelés témakörében. A PQE Egyesületet és annak tevékenységét, szolgáltatásait és célját Zalai Antal szakmai vezetőnk mutatta be.

Az előadások végén meglepetésként lehetőség volt regisztrálni, bármely civil szervezetnek egy sorsolásos játékra, melyben pld.: a mi egyesületünknél egy csapatépítő tréninget vagy vezetői tréninget tartalmazó csomagot lehet majd nyerni.

 

Bővebben...

Csapatot építettünk Röszkén

Csapatot építettünk Röszkén az Ifjúsági Közösségi Házban 2014.09.13-án.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a röszkei önkormányzatnak ezt a csodálatos helyszínt, melyet erre a csapatépítő napra kaptunk.

A PQE Egyesületünk egyik fő profilja a csapatépítő tréningek, ahol kiderül, hogy ki milyen szereppel tud részt venni a cég további fejlődésében.

Ez számunkra is fontos volt, hiszen az elmúlt hónapokban bővült kis csapatunk létszáma. 

Az egész napos tréningen sok újat tudhattunk meg magunkról és közvetlen kollégáinkról is. 

Meglepő és tanulságos volt mindenki számára.

Bővebben...

SZINesedtünk!

SZINesedtünk!

A PQE csapatai is ellátogatott más egyesületek és szervezetek sátraihoz.

Hihetetlen, de a NAV sátrában is jól éreztük magunkat.

Egy kicsit mások bőrébe is belebújhattunk, mint ezt fotóink is bizonyítják.

SZINre gondolunk!

 

 

 

 

Bővebben...

XXIV. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó

XXIV. Nemzetközi Kamionos Country Találkozón voltunk július 19-én, szombaton.

Sziksósfürdőn már 24. éve várják az érdeklődőket a kamionosok és azok 

szerelmesei. Ilyenkor, egy évben egyszer több száz kamionos találkozik, és 

családjukkal együtt buliznak két napon keresztül.

 

 

 

Bővebben...

MÁJUS 1 EGYÜTT A CSAPAT 2014. 05. 01

Összegyűltünk: ettünk, ittunk, együtt voltunk. Május 1-én kivonultunk!

Május 1-ét a PQE csapata együtt töltötte. Mindenki eljött, akik segítik a munkánkat.

Ételben, italban, na meg sütikben sem volt hiány. Mákos, kókuszos, csokis, krémes, csigatekercses és még sorolhatnánk, mint Gombóc Artúr a csokoládét.

 

 

Bővebben...

CSÁSZÁRTÖLTÉS CSAPATÉPÍTŐ 2014. 03. 22-23-24

„A PQE fő célja, olyan egyesületként működni, amely valódi segítséget nyújt mind a hátrányos helyzetű mind a bajba jutott emberek számára az életük, testi, szellemi, lelki egészségük rendbe tételéhez és felfelé íveléséhez.”

Ezek egyszerű szavaknak tűnnek, de annál nemesebb feladatnak érezzük mi, a PQE csapata, akik azt szeretnénk ha BARÁTként tekintenének ránk, azok akik hozzánk fordulnak tanácsért, segítségért!

Különböző területről érkezett trénerek, és sokat megélt, tapasztalt és segíteni akaró emberek alkotják a PQE Egyesületet. Ahhoz, hogy minél hitelesebb csapatot alkothassunk nekünk is folyamatosan fejlődnünk és tanulnunk kell.

Bővebben...