Kerek volt az első kerekasztal

Személyiségfejlesztő és önismereti tréning 60 órában, megváltozott munkaképességűek számára. A Prima Quality az Emberekért Egyesület tréningprogramjának fontos mérföldkövéhez érkezett. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Kft és az Emberi Erőforráskezelő által támogatott projektben már kettő csoportban 23 fővel lezajlott. A program résztvevői és trénerei kerekasztal konferencián találkoztak egymással. A cél az volt, hogy az eddig lezajlott tréningek tapasztalatait összegezzék. A hasonló jellegű projektekben ez szokatlan, és újszerű kezdeményezés. A programban résztevő hallgatók alaposan kifejthetik álláspontjukat a tréningek tartalmáról a helyzetgyakorlatok hatásairól a trénerek munkájáról.

Az első ilyen rendezvény 2016. április 13.-án zajlott le Szegeden ahol a szegedi és a csongrádi tréningeken résztvevő legaktívabb hallgatók mondták el véleményüket érzéseiket. Alapvetően nagyon elégedettek voltak a program tartalmával és színvonalával egyaránt. Abban a témában alakult ki alapos elemző beszélgetés és véleménynyilvánítás, hogy a célcsoportot a jövőben hogyan lehetne még jobban motiválni, az ilyen személyes fejlődést hatásosan szolgáló programokon való aktívabb részvételre. Megállapították, hogy megváltozott munkaképességű emberek körében elemi szükség lenne a hasonló jellegű programokra, hogy a napi életükben az önálló életvitelhez jól használható módszereket kapjanak.

Mindkét csoportban igény merült fel a folytatásra. A részvevők úgy érzékelték, hogy a fejlődésüket a kommunikációban és a konfliktuskezelésben kellene megoldaniuk. A PQE trénerei és vezetői azt tudták megígérni, hogy amennyiben lesz ilyen jellegű pályázat, azon elindulnak és siker esetén a mostani résztvevőket szeretettel várják, hogy együtt folytassák a jelenlegi sikertörténetet. Jelenlegi projekt folytatódik, a mostani vélemények hasznosak és építőjellegűek voltak így valóban kerek volt a kerekasztal.