Erős bástya építése egy színvonalas bástyában!

Erős bástya építése egy színvonalas bástyában!

Hasznos és tanúságos konferencián vett részt egyik kollégánk, Kozma György a PQE Egyesületünk EFQM referense, 2014. november 04 és 05-én Miskolcon a Bástya Konferencia és Wellness Hotelben. 

Mint a szálloda nevében is benne van egy kis wellnessre is jutott idő, viszont a két nap érdekessége inkább az ott elhangzott előadásokban és programokban rejlik. Kollégánk beszámolójából részleteket is megtudhatunk: A rendezvény TÁMOP 2.4.3 E-13/1 Kooperáció+ kiemelt projekt keretében zajlott. Két tréner tartotta a bevezető és ismerkedő előadást, akik nagyon profi módon tartották kezükben a két napot. Elméleti és gyakorlati előadások is voltak, mint például a bemutatkozás is, ami nagyon kreatívan lett kitalálva. 

Játékként történt, mindenki személy szerint kapott egy rajzlapot, ragasztót, színes újságokat, amiből ki kellett vágni olyan képeket, ami jellemző rád, és így kellett beszélni saját magunkról. Volt még labdajáték is, de az egyik kedvencem egy olyan játék volt, ahol egy cetlire fel voltak írva szavak és be le kellett rakni a minőségbiztosítási kézikönyvbe, és mondat formájában kellett előadni. Játszottunk, de közben nagyon sokat tanultunk. Mind elméletben és gyakorlatban érdekes volt az előadás. A többi résztvevő szervezetről és egyesületről is meg tudtam nagyon sok fontos információt.

Az elméleti részben szó volt: 

- civil szervezetek vállalkozói szemlélettel a piacon

- a nonprofit szervezetek piacra jutásának és marketingjének lehetőségei

- változásmenedzsment 

- minőségmenedzsment

A szállásról pár gondolat: egy csodálatos teremben, melynek a neve kristály terem volt, - itt volt maga a rendezvény-, hűen a nevéhez nagyon szép volt. Az ételek is nagyon finomak voltak, a szobák mindennel fel voltak szerelve, a személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, a szervező tagok mindenre odafigyeltek.  Úgy érzem, hogy amit tanultam és elsajátítottam tudom majd hasznosítani az Egyesületen belül.Ezzel a beszámolóval szeretném megköszönni a Prima Quality az Emberekért Egyesületnek, hogy rám esett a választás és részt vehettem ezen a rendezvényen.

Tisztelettel: 

Kozma György

EFQM Referens